Jag

Hej kära läsare,

jag är glad att du hittat till denna sida och att du vill läsa mer om mödradödlighet som är ett enormt viktigt ämne att lyfta upp i ljuset.

Varje år dör cirka 300 000 kvinnor av att föda barn eller göra abort, siffrorna är förfärande och den höga dödligheten bland kvinnor måste minska! Därför har jag öppnat den här sidan. Jag vill göra fler uppmärksamma på problemet vilket förhoppningsvis gör att fler engagerar sig i frågan.

Tanken med denna webbplats är att smala information och fakta kring detta allvarliga ämne och att öka kunskapen kring vad man kan göra för att påverka situationen. Givetvis måste det till stor politisk vilja för att minska mödradödligheten, men enskilda individer kan hjälpa till att sätta press på makthavarna. Enskilda individer tillsammans med välgörenhetsorganisationer kan dessutom göra skillnad på individnivå.

Förutom mödradödlighet tänkte jag även fokusera på förlossningsskador som drabbar mängder med kvinnor över världen. Även detta är ett viktigt ämne då en förlossningsskada kan leda till försämrad livskvalité och men för livet.

Den här webbsidan är inte till för att skrämma upp någon, min vilja är bara att det ska bli bättre för alla kvinnor som riskerar att dö eller skadas under sin graviditet eller förlossning, såväl i Sverige som internationellt. Det uppnår man inte genom att tysta ner risker med förlossningar eller låtsas som att förlossningsskador inte uppstår emellanåt.

Vänligen

Malin